Hoe krijg ik mijn ex terug?

how-to-get-your-lover-back.WidePlayer

Vraag jij jezelf ook af “Hoe krijg ik mijn ex terug?” Stop dan niet en lees verder. Ik heb een aantal belangrijke tips verzameld om jouw te leren hoe je ex terug kan krijgen..

Waarschijnlijk ben je een emotioneel wrak en weet je op dit moment niet meer wat je aanmoet. Ga dan niet bij de pakken neer zitten, maar onderneem vandaag nog actie. Ik praat je weer moed in creeer weer positieve zin en geef je verschillende niet te verpesten tips om je ex weer terug te krijgen. Uiteindelijk zal je haar ook weer terug voor je winnen.

Relaties zijn leuk, grappig, pijnlijk, irritant en soms energie vretend! In een relatie ervaar je verschillende emoties en dat is nou juist wat het zo spannend maakt. Veel mensen die hen ex terugwinnen begrijpen de zogeheten “matrix”. Als je pas geleden gedumpt bent dan ervaar je momenteel ongelooflijk veel pijn, het kan voelen alsof het leven geen enkel nut meer heeft.

Je lichaam verlangt naar je mooie lieve ex-vriend of vriendin, veel mensen denken dat wanneer je een lange relatie achter de rug hebt dat het moeilijker te verwerken is dan wanneer je nog niet zo lang samen was, dit is natuurlijk niet waar. Juist als je pas in een relatie bent vooral in het eerste jaar zijn de vlinders in je buik tot hen hoogtepunt!

Kalmeer eerst.

Ga eerst rustig zitten en stel jezelf de grote vraag : Hoe krijg ik mijn ex terug?Lees de door mij verzamelde tips hier onder als begin, dit is nog maar een fractie wat er allemaal wordt beschreven in de ex terug methode waarin niet alleen deze maar veel meer psygologisch beproefde tips staan om je ex terug te krijgen. Paniek is nu niet de juiste reactie, je zult er de komende tijd mee om moeten gaan dat je tijdelijk vrijgezel bent.

Ga je niet hopeloos gedragen tegen je ex en laat haar ook niet merken dat je er ALLES voor over hebt om je ex terug te krijgen. Dit zal haar alleen maar afweren.Door kalmte en acceptatie kun je tegenover haar zelfverzekerder overkomen, en vergroot je de kans dat je je ex weer terug zal krijgen. Het zal even tijd nodig hebben om dit te accepteren het zal moeilijk zijn om tijdelijk afscheid te nemen van je ex. (met je geest dan wel). Ga er mee om alsof de relatie over is, ook al is het maar tijdelijk.

Ga je vrije tijd op een andere manier indelen, ga minder denken aan je ex. Je zult de nieuw vrij gekomen tijd goed moeten gaan benutten. Ga je focussen op hobbys en sociale contacten, ga bijvoorbeeld weer eens naar de sportschool.

Zet de focus op het verbeteren van jezelf en ga lekker genieten van het leven! Het begint eigenlijk allemaal met het vergeten, later zul je er meer tijd aan kunnen besteden en een goede manier vinden waarop je je ex terug kan krijgen.

Eerlijk zijn tegenover jezelf

Sommige mensen zijn gewoon niet voor elkaar gemaakt, je bent te verschillend, leiden een ander soort leven, andere gewoontes of geloof. In elke situatie is er een goede kans ( mits de juiste aanpak ) het mogelijk om iemand terug te winnen, ondanks dat is het ontzettend zonde van je tijd, energie en geluk om iemand terug te winnen waarvaan je eigenlijk diep van binnen weet dat je niet voor elkaar bestemd bent.

Verliefdheid kan er voor zorgen dat je perse terug bij elkaar wilt. Verliefdheid zal niet eeuwig duren en als je nu al weet dat je niet bij elkaar hoort kun je een heleboel toekomstige ellende besparen door deze relatie zo spoedig mogelijk achter je te laten. Dus sta hier even een goed moment bij stil en maak desnoods een lijstje met de redenen waarom je zou graag weer samen wilt komen.

Waar het allemaal begint

Als je hier nog steeds bent heb je er waarschijnlijk voor gekozen om voor de liefde te kiezen. Een belangrijke eerste zet is om een elke vorm van contact voor een kleine periode te verbreken. Zoals je zelf vast weet geef dit een goede gelegenheid om eventjes tot jezelf te komen. Na een relatie breuk spelen er namelijk een heleboel negatieve en vooral pijnlijke emoties.

Vaak handelen mensen dan te impulsief waardoor ze al gauw dingen kunnen doen waar ze later spijt van hebben. Hoe sneller je deze tijd voor jezelf inzet des te sneller je weer in de juiste stemming bent om je ex terug te veroveren. Je bent er pas klaar voor om weer contact te zoeken wanneer je weer innerlijke rust heb weten te vinden. Als je van jezelf weet dat je nog te ‘emotioneel’ bent, kun je beter nog een paar dagen of weken extra rust nemen.

Manieren waarmee je je ex terug krijgt!

De juiste manier zal voor iedereen anders zijn, maar de basis is niet te veel tijd besteden aan het daadwerkelijk terug krijgen van je ex.

Het belangrijkste is op de juiste manier afspraakjes maken en deze ook juist doorlopen.
Een eerste telefoontje is een goede stap om het contact weer terug te krijgen, een telefoontje komt niet bedreigend over en kan je ex weer terug in je vizier krijgen.

Probeer tijdens het eerste telefoontje het simpel leuk en gezellig te houden, praat lekker over koetjes en kalfjes. Maar houd het vooral kort, niet langer dan enkele minuten. Een afspraakje krijgen is het doel van dit gesprek dit moet je vooral niet uit het oog verliezen

Belangrijk is dat het eerste afspraakje niet als een afspraakje over komt. Vaak maak je de fout te direct te zijn. Dit zal averechts werken. Je kan beter vragen of je ex een keer komt kijken naar je nieuwe inrichting dan direct vragen om samen op de bank een filmpje te kijken. Misschien komt het filmpje kijken wel voort uit het bekijken van de nieuwe inrichting dit zou gezellig zijn.

Ook gebeurt dit niet dan is het nog geen probleem, het gaat om het maken van de eerste afspraak in deze stap. Als je ex te veel drempels en smeekbeden ziet zal deze niet positief reageren en kan je heel opnieuw beginnen.

Welke methode is dan het best?

Geen enkele methode werkt specifiek voor iedereen, elke relatie is anders en heeft zijn eigen persoonlijke aanpak nodig. Er zijn een heleboel verschillende technieken, methodes en andere hulpmiddelen die je kunnen helpen om iemand weer in je leven toe te trekken. Wat je wel zou kunnen doen is een een aantal van deze technieken door te nemen en zelf een inschatting te maken welke het best bij jouw situatie aansluiten. Als je bijvoorbeeld vreemd gegaan bent moet je natuurlijk een andere manier dan wanneer de passie gewoon weg was gebruiken.

Het eerste gesprek

Het eerste contact is via de telefoon, houd online media,sms’en en andere ongein ver weg! Een telefoon gesprek is persoonlijk en je kunt direct afleiden of een eerste ontmoeting een verstandige keuze is (of juist niet). Als er niet onmiddellijk word opgenomen dan probeer je het de volgende dag nogmaals, als die dag nog niet word opgenomen dan is de boodschap heel simpel: LAAT MIJ MET RUST.

In dit geval heeft je liefde nog een heleboel emoties en irritaties te verwerken probeer het dan na twee weken nog eens. Als er word opgenomen analyseer de intonatie van je ex en pas je aan op hen energielevel. Reageren ze, verrassend, enthousiast, verdriet, boos of neutraal? wat de reactie ook mag wezen zorg dat je je goed weet aan te passen. Als het gesprek soepel verloopt en minimaal 10 minuten dan kun je het gesprek afronden en voorstellen om dezen week eens wat bij te praten.

De ontmoeting

Tijdens de eerste ontmoeting is het belangrijk om een knuffel te geven, dit zorgt direct voor een connectie en er komen geluksstoffen vrij die een eventuele nieuwe liefdesgroei kunnen helpen. Houd een eerste ontmoeting relaxt, kort en krachtig. drie kwartier tot een uur zou voldoende moeten zijn en laat de oude relatie even voor wat het is ( behalve als zelf over beginnen)

Als de ontmoeting eindigt laat dan een klein weekje rust om alles te beseffen, daarna kun je weer rustig afspreken. De bedoeling is dat je steeds vaker, langer afspreken en steeds intiemer worden zoals je dat de aller eerste keer deed! De achterliggende gedachte; Vergeet je oude relatie en probeer en werk aan een nieuwe relatie samen met je ex!

Het eerste afspraakje

Het eerste afspraakje is erg belangrijk. Er zal nogal wat spanning hangen. Negeer dit niet maar onderbreek het met humor en kalmte.  Je zult eerst het ijs moeten breken. In latere afspraakjes kun je weer wat meer avances maken en kijken of je jouw ex nog kunt terug krijgen.

Val vooral niet terug in oude gewoontes. Maar laat duidelijk zien dat je in korte tijd veel verbeterd bent als mens en ook volledig voor een goede relatie wil gaan. Als het eerste afspraakje de moeite waard was zullen er meer volgen.
Gaat het mis en blijkt het afspraakje toch niet helemaal als geplant? Schrik niet! Je zult nu een aantal stappen terug moeten nemen en wachten op de reactie van de andere kant. Als je langere tijd een relatie hebt gehad kan het zo zijn dat de interesse ineens verdwenen is.

Houd de sfeer in het begin lekker losjes en ontspannen, dit is de enige manier om de relatie nieuw leven in te blazen en tot een goed einde te brengen.

Het maakt niet uit hoelang de relatie al is verbroken, hier is dé manier waarmee jij je ex terug krijgt…

Als dit al te mooi klinkt om waar te zijn, dan móet je deze pagina lezen. Ik heb door middel van mijn levenservaring en jarenlang onderzoek een tactiek ontwikkeld die al meerdere mensen hebben geholpen hun ex terug te winnen.

Ik wil mijn ex terug met een goed doordacht plan

Lieve lezer,

Als de scheiding van je geliefde pijn doet en je verdrietig maakt… als je je ex zo graag terug wilt hebben…

…en als je er 100% voor wilt gaan die man of vrouw te worden, die hij/zij niet kan weerstaan.

…dan kan dit de belangrijkste pagina zijn die je in je leven komt te lezen.

Jij kan je ex terugwinnen. En wel binnen 60 dagen. Dit systeem werkt, hoe moeilijk je situatie ook is.

“Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij.”

Ik weet het, het is niet makkelijk voor je. Je begrijpt het gedrag van je ex niet, en wat hij of zij zegt. Je bent in de war en je hebt een oplossing nodig.

We moeten de feiten confronteren, geen van de adviezen of tips die je van je vrienden/familie zijn functioneel.

En jij weet, dat het niet zo simpel is, dat de “tijd heelt” om over de scheiding heen te komen. Jij voelt het, jij weet het.

Het gevoel zonder hem/haar te zijn is te pijnlijk.

Nou, hou je vast. Er is een revolutionair systeem ontwikkeld, welke ook jij kan gebruiken, om er zeker van te zijn dat jouw ex weer terug bij je wilt komen. Zelfs als het een vervelende scheiding was.

Stel je eens voor hoe het zou zijn, als jij ervoor kan zorgen dat het weer geweldig is om met jou samen te zijn, dat je ex er alles aan zou doen om jou aan zijn/haar zijde te houden. knielen en je hand vast te houden.

Het systeem dat ik nu aan je vertel, is al meerderemale gebruikt, dus beloof ik jou dat het werkt. Het is gebaseerd op een aangeboren en onhandelbaar instinct van ieder mens.

Het geheim, hoe jij je ex terugwint, hoe vervelend de situatie nu ook blijkt…

Zelfs als hij/zij al iemand anders heeft leren kennen! Het maakt niet uit of hij/zij iemand anders heeft leren kennen. Het maakt niet uit of die andere man/vrouw er super uitziet. Het maakt niet uit hoe slim hij/zij is, hoe groot haar borsten of hoe knap zijn hoofd of hoe slank hun lichaam is. Dit systeem wint jouw ex altijd terug.

Niet lachen! Het is de waarheid. En om het te bewijzen, wil ik je een verhaal vertellen wat een collega genaamd Hilde is overkomen…”Ik heb echt je hulp nodig, Greg. We waren drie jaar samen, dit is echt dringend” dit vertelde ze en kon amper haar tranen inhouden. Ze hield van hem en wou niet dat de relatie over was.”Geen probleem”, zei ik, met een kleine glimlach op mijn gezicht..

We werkten stap voor stap door de tactiek heen dat ik had ontwikkeld om de automatische trigger aantrekkingskracht van iedere vrouw/man aan te trekken. Amper een week later, stuurde haar ex een SMS-bericht, om te zeggen dat hij haar miste. Hilde belde hem op en ze maakte een afspraak voor de volgende dag.

 • Het maakte niet uit dat hij tijdens de scheiding had gezegd dat hij “niet klaar voor een relatie” was.
 • Het maakte niet uit dat hij zei “vrienden” te blijven.

Toen ook zij had ondervonden hoe de psychologische ‘triggers’ bij haar ex te activeren, kon Hilde’s kon niets doen, alleen maar spijtig naar haar terugkruipen en smeken om hem terug te nemen. Hoe ik ook jou kan helpen… en hoe krijg ik mijn ex terug?

Ik wil me even voorstellen. Mijn naam is Giovanni verlon en ik heb vanwege mijn eigen situatie een uniek inzicht in de menselijke mentaliteit als het neerkomt op relaties.

U leert hoe u kunt controleren wat er in het hoofd van je ex omgaat. Ik zal je laten zien in een eenvoudig te gebruiken systeem, de exacte tactieken, technieken en strategieën die garanderen dat jouw ex weer terugkomt.

In 2007 had ik een cursus met als titel “Hoe je je geliefde in minder dan 30 dagen heroverd” om mensen te helpen hun ex terug te winnen. Ik was erg verbaasd over hoeveel mensen mij overstelpten met e-mails met de vraag hoe dit te doen.

Dat was nooit mijn bedoeling, maar ik kon niet reageren op zoveel vragen.

Sindsdien heb ik nauw samengewerkt met tientallen vrienden, psychologen en mensen die ik al heb geholpen, om te helpen bij de ontwikkeling van het systeem. Dit betekent dat de hele methode grondig “veld-getest” is en is uitgeprobeerd in de echte wereld.

Het resultaat is spectaculair.

Daarom kan ik u beloven dat deze cursus je zal helpen. Het is gebaseerd op aangeboren instinct, je ex-vriendje/vriendinnetje(of ex-man/vrouw, afhankelijk van je situatie) en is daarom het meest onfeilbare, wat je maar kan vinden op deze wereld.

En nu dat het hele systeem is geperfectioneerd, heb ik alles samengevat in een cursus te downloaden in PDF-formaat en noem het …

Hoe jij je ex terugwint binnen 60 dagen.
Een grote gids in kleine stappen…

Zodat je deze informatie volledig vertrouwelijk ontvangt, zal het niet per post worden verstuurd. In plaats daarvan krijg je alles in een digitaal, makkelijk te gebruiken PDF-formaat. Niemand anders dan jij hoeft precies te weten hoe goed jij in staat bent om je ex zo makkelijk terug te winnen.Hier is een snelle blik op enkele van de geheimen die je zult ontdekken in deze belangrijke aanwijzingen …

 • Hoe jij je ex terug krijgt en behoudt.
 • Hoe jij je ex weer verliefd op je laat worden.
 • Hoe je ex niet meer zonder jou kan.
 • Hoe je ex andere relaties stop zet voor jou.
 • Hoe jij controle in je relatie krijgt.
 • Liefde en haat staan niet tegen over elkaar.
 • Hoe laat je het vonkje weer overslaan?

Plus… Hoe jij je ex terug wint en daarbij de relatie juist sterker maakt dan de vorige! – zodat deze relatie nooit tot een einde omt.

Je zult versteld staan hoe goed mijn methode werkt. (Misschien wel té goed)

Heb jij deze symptomen?

 • Heb je weinig eetlust?
 • Verzin je excuses om je ex te bellen?
 • Stuur je 40 sms’jes per dag naar je ex?
 • Kijk je 100 keer per dag op de Hyves of Facebook van je ex?
 • Constant je telefoon en e-mail checken, kijken of hij/zij iets heeft laten horen
 • Non-stop denk je, wat heb ik fout gedaan?
 • Heb je nergens meer zin in?
 • Je wilt je ex ‘bespioneren’ door bij zijn of haar huis te gaan staan.
 • Kijken en uitzoeken wat hij of zij uitspookt.
 • Ga jij naar plekken waar je eventueel je ex kunt tegenkomen?

Maak jij deze fouten?

 • We overtuigen onze ex dat hij of zij de liefde van ons leven is.
 • We bieden overal ons excuses voor aan.
 • Blijven nadenken wat je zult zeggen als je hem/haar tegenkomt
 • We smeken zelfs of ze je alsjeblieft terug wilt nemen.
 • We vertellen dat je niet zonder hem/haar kunt.
 • Zou het niet geweldig zijn als je ex realiseert wat hij heeft verloren en naar jou terug kruipt?

Hoe gelukkig zou je zijn als hij weer stapelverliefd op je is?

Wat een verschil zal dit maken in je leven, als je ex he aanbidt en je de hele tijd verteld hoe lief en sexy hij/zij jou vindt? (Het is niet alleen hoe het was, maar je relatie is beter dan het ooit was!)

Ik zou graag willen dat je je voorstelt dat je ex-vriend/vriendin je belt. Hij/zij zegt: “Wat is er de laatste tijd gebeurd, het spijt me. Ik denk aan dag en nacht aan je en wil je graag terug.”

Kun je je voorstellen hoe super dat zou zijn?

Dan ontmoet je je ex weer, kijkt naar je en zegt hoe veel je voor hem betekent.

Hoeveel?

Voordat ik hierover begin, wil ik je iets vragen … Wat is je waard, de man/vrouw waar jij van houdt terug in je armen te hebben?

Hij/zij is nu met een ander samen? Hoe heerlijk zou het zijn als hij die persoon verlaat, en dat jij weer de enige voor hem/haar bent?

Is het € 500 waard? € 1.000? Of zelfs meer?

Je zal het niet geloven, maar je kunt op deze site alle opmerkelijke punten die ik heb beschreven kopen…

Voor de belachelijk lage investering van slechts € 39,95.

En het beste is, dat je simpelweg “misschien” kan zeggen. En dit boek 60 dagen lang mag uitproberen.

Als dit wonder materiaal je kan helpen je geliefde terug te winnen?

Ik ben ervan overtuigd dat mijn methode werkt. Dus als het boek niet voor je heeft gewerkt, of je bent niet tevreden om welke reden dan ook. Stuur me een e-mailtje en je krijgt het aankoopbedrag direct terug op je rekening gestort.

Het is gemakkelijk. Het enige wat u hoeft te doen, het onderstaande formulier aan te vinken voor directe online toegang.

Als er een moment komt in de komende 60 dagen dat je helemaal niet tevreden bent, laat het me weten en ik zal elke cent snel en gemakkelijk terugbetalen.

Dit betekent dat er geen risico voor jou is. Makkelijker kan het niet worden.

Binnen 3 minuten kan je beginnen je ex terug te winnen!

Ik heb de gids als download online gezet, zodat je meteen kunt beginnen. Je hoeft niet te wachten tot de trage post een pakket bij je aflevert, terwijl je ex verder en verder van je af dwaalt in de armen van een ander …

En aangezien dit in digitale vorm is, is uw bestelling is volledig discreet en vertrouwelijk. Het enige zichtbare zal verschijnen op bankafschrift is: “TargetPay – Ex terug”. Niemand (vooral niet je ex) moet weten dat je dit materiaal gebruikt.

Onmiddellijk nadat je de betaling hebt verricht (uw gegevens zullen nooit worden verstrekt aan derden), krijg je exclusieve toegang tot een geheime download pagina en u kan je binnen je eigen privéomgeving beginnen aan het win-je-ex-terug systeem – zelfs 2 uur s’nachats!

Jij gaat je ex terug winnen. Punt.

Je kunt de rest van de dag thuis depressief doorbrengen, en de scheiding betreuren.Of je kunt ervoor zorgen dat de man/vrouw die je lief hebt je terug wilt, zo veel aan je laten denken, zoals bij de eerste ontmoeting.

Je kan nu (ik bedoel in een paar minuten) beginnen je te verheugen dat je ex weer magisch verliefd op je is. Lieve lezer, er is hier absoluut geen risisco aan gebonden.. Dus aarzel niet en neem nu het exemplaar van de cursus. Ik ben benieuwd naar je verbazingwekkende succesverhaal.

Wil je meer leren over het terug krijgen van je ex?

Ik laat je graag kennismaken met een methode die je meer leert over het terugkrijgen van je ex. Ontdek waarom het eigenlijk veel makkelijker is dan vaak gedacht wordt!

Ontdek de psychologie om je ex terug te krijgen!
Is je relatie op de klippen of lig je in scheiding? Dan moet je het ebook van Giovanni echt proberen
Hij leert je in zijn ebook onder andere :
• Stap-voor-stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen,
• Het beter omgaan van je liefdesverdriet,
• Hoe het continue geruzie te stoppen,
• Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen,
• Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex,
• Heb je zin om te vrijen met je ex? of wil je weer seks met je ex?
• Hoe jij meer controle krijgt over de situatie,
• En nog veel en veel meer…

neem ook eens een kijkje op www.exterugsysteem.nl

 1. sinds kort werd mijn relatie van ongeveer anderhalf jaar afgelopen.
  dit om de reden dat mijn ex-vriend geen tijd meer wil besteden aan mij. hij werkt namelijk enorm veel en wil dus geen tijd meer maken voor me.
  voor mij kwam zijn beslissing heel plots, ik was er enorm van geschrokken. toen hij bij me thuis zat maakte hij het uit net alsof er niets aan de hand was. ik ergerde me daar enorm aan, want vanals ik hem zei dat ik hem nog altijd even graag zag, wilde hij lachen. maar volgens mij was dat gewoon zijn verdriet weglachen. mijn ex is namelijk een persoon die zijn gevoelens niet zal laten tonen. maar toen ik met een goede vriendin van hem gebeld had, zei ze dat hij er zeker wel van afzag en zei zelf dat hij dat niet heeft laten merken bij mij thuis..
  zijn besluit staat vast.. het is voorbij, maar ik snap het niet! ik heb zo hard mijn best gedaan om die jongen te aanvaarden voor wie hij was! ik heb nooit lopen te zagen dat hij teveel ging gaan werken.. en dan toch maakt hij er een einde aan..
  is er toevallig niemand van jullie die dezelfde situatie meegemaakt heeft en mij een betje kan helpen? ik snap het namelijk echt niet!
  ik wil hem echt keihard terug! maar weet niet hoe ik dat moet doen!
  ik denk dat ik moet proberen om hem met rust te laten voor enkele weken ofzo, mss kan hij dan wel bijdraaien.. maar dat valt me eigenlijk zeer zwaar! vooral omdat zijn vrienden nog telkens vragen om af te spreken met mij om samen op café te gaan ofzo! ik wil dat dan ook zeer graag, maar ergens denk ik dat het dan tog beter zal uitkomen dat ik heel die bende gewoon effe met rust laat!
  hij wil namelijk ook nog altijd goede vrienden blijven,maar ik zie daar het nut niet van in want hij werkt nu zelfs zoveel dat hij zelfs bijna geen tijd meer maakt voor zen eigen beste vriend.. die jongen is zielig bezig en ik wil hem van gedachten doen veranderen.. alleen weet ik niet hoe!
  denken jullie dat mij dat zal lukken?

  1. Ik zit nu precies in hetzelfde schuitje!
   Ik heb 2 jaar en 4 mnd een relatie gehad en midden in de vakantie heeft hij het plots uitgemaakt, totaal onverwacht. De reden die hij gaf was vrij zijn. Hij heeft het vanaf diezelfde avond op een zuipen gezet en heeft veel geflirt. Ik dacht nog: na de vakantie komt hij wel terug. Maar nee, veel te naïef gedacht.
   Inmiddels is het nu bijna 3 mnd uit. Ik zie hem nog regelmatig omdat we danspartners zijn en collega’s. Maar dat zijn ook de enige momenten dat ik hem zie, want hij heeft het echt ontzettend druk. Hij geeft ook eerlijk toe dat hij geen tijd heeft om te beseffen dat hij het heeft uitgemaakt. Dat dat misschien nog komt. Maar tegelijkertijd geeft hij duidelijk aan dat het over is en dat hij die keuze bewust heeft gemaakt.
   Toch heb ik zo nu en dan nog hoop. Zo hebben we nog een tijdlang sex gehad. En niet alleen sex, soms kwam hij ook gewoon tegen me aan liggen. Zegt mij persoonlijk veel, maar daar moest ik geen hoop van krijgen.
   En er zijn nog veel kleine dingen: hij houdt me goed in de gaten, wil zeer graag goede vrienden zijn, kan soms nog best close doen enz. En het meest erge vind ik dat hij me nog steeds niet kan zeggen dat hij niet meer van me houd. Ik zou willen dat hij dat kon, of dat hij een ander had, maar dit is zo vaag. Je kunt het toch niet alleen uitmaken omdat je het druk hebt en vrij wil zijn? Maar daar lijkt het nu wel op. Hij heeft ook geen vrienden om over zijn gevoelens te praten, want daar heeft hij geen tijd voor en naar eigen zeggen ook niet nodig.
   Nou ja, advies? Ik zou zeggen praat er over, ga leuke dingen en zo doen. Maar het lukt mij zelf ook amper. Je blijft toch die hoop houden, dat er nog iets is dat er ooit uit zal komen. En soms is dat ook zo, maar lang niet altijd. Iedereen zegt ook tegen mij dat ik niet meer mag hopen, maar dat is niet zo makkelijk.
   Wat ik wel kan adviseren is je vrolijk voor te doen. Ik heb nu heel lang in een dip gezeten en zit er nog steeds in. Maar daar wordt hij moe van, hij wil mij vrolijk zien zoals tijdens en voor onze relatie. Ik denk ook dat dat gewoon zo moet. Wanneer ik vrolijk ben èn hem vrij laat in zijn drukke schema, krijgt hij misschien van zelf het idee van: he waarom heb ik haar laten lopen, je kunt ook een relatie hebben in een durk tijdschema. Ik denk dat dat het proberen waard is. Dus laat hem merken dat het goed met je gaat, dat je het zonder hem wel red. Al weet je dat dat eigenlijk niet zo is. Ik ga het vanaf aanstaande week proberen.
   En dan heb je ook nog altijd mensen die zeggen: je mag hem niet terugnemen als hij dat wil. Je kunt het zien als gebruiken, maar ik zie het dan als: het is voorbestemd, want hij weet nu waar hij voor kiest. Dus het kan er alleen maar beter op worden.
   Mijn broertje zei me laatst (heeft zelf een jaar uitgehad, maar nu weer dik 3,5 jaar verkering met dezelfde meid): je kunt beter een lange break hebben en opnieuw beginnen, dan snel weer het oude oppakken…
   Ik wens je succes en ik hoop dat we elkaar een beetje kunnen steunen tussen onze hoop en ons verdriet!

   groetjes, Mariska

  2. Hoi Mariska,
   kmoet zeggen, bij mij is het bijna hetzelfde gegaan..
   puur voor het werk heeft hij het gedaan gemaakt.. wil nu ook goede vrienden zijn.. maar probleem is aleen maar dat ex van hem, een bitch tot en met , hem ng altijd probeert in te palmen.. ze probeert iedereen wijs te maken dat er trug iets tussen hen aan de hang is.. maar ik weet totaal niet wat ik er moet van denken.. oké, ik heb er wel niets meer mee te maken, maar tog ik zou er enorm veel pijn van hebben moest hij trug met haar aanpappen..
   wat wel normaal is denk ik.
   ik probeer hem uit men hoofd te zetten, en me vrolijk voor te doen.. dat vrolijk doen lukt wel aardig, maar alleen lukt dat uit men hoofd zetten maar niet!
   ergens weet ik zeker dat hij niet naar zen ex trug zal keren want dit heeft mij in een serieus gesprek medegedeeld (toen was hij een beetje aangeschoten en ik weet van hem dat hij dan altijd de waarheid vertelt) maar doordat zij iedereen probeert wijs te maken dat ze wel trug ieks hebben, begin ik enorm aan mezelf te twijfelen..
   momenteel weet ik totaal niet meer wat ik moet doen!
   ik wil mezelf doeninzien dat ik misschien beter af ben zonder hem.. maar hoe lagner we uit mekaar zijn, hoe meer ik besef dat ik hem enorm graag zie en hoemer pijn ik ervan krijg.. dan is het ook ng enorm hatelijk dat hij me tijdens dat serieus gesprek ook gezegd heeft dat hij me nog altijd ontzettend graag ziet.. hij wil me gewoon niet kwetsen.. hij wil me gelukkig zien!
   ik wou dat er zo’n middeltje was dat je je ex kon duidelijk maken dat je dus echt wel gelukkig was met hem..
   hij was ook gelukkig met mij.. wrm heeft ie me dan laten vallen? ksnap het echt niet! kgeraak er maar niet uit ..

 2. ik denk niet dat het uitmaken omdat hij weinig tijd had niet de werkelijke reden was…waarschijnlijk was het deels wel waar, maar als hij echt nog even graag bij je was, en van je hield zou hij het niet uitgemaakt hebben. maar om toch nog een relevant antwoord te geven op je verhaal; ik denk dat het enige wat je op dit moment kan doen is hem zeggen hoe jij je voelt. Mischien veranderd dat voor hem iets, maar als hij het echt zo vastbesloten heeft uitgemaakt denk ik niet dat je hem er mee terug wint, wel heb je hem dan even goed duidelijk gemaakt wat hij jou aandoet, dat mag hij best weten!! heel veel succes *huggles*

  Ray

 3. Dit lezend kwam ik wel tot een aantal conclusies. Ik ben zelf net zo onvolwassen als wie dan ook, maar een ding weet ik zeker; je moet keuzes maken, maar dat betekent dat je ook verschillende keuzes moet maken; werk en relatie, beiden. Je moet leren praten over je gevoel; je moet een verbinding leggen. Op een gegeven moment is uiterlijk of maatschappelijke status steeds minder belangrijk..Dat is makkelijk te zeggen voor iemand die er goed uitziet en een goede baan heeft, maar ook ik heb anders gekend. Daarnaast is het wel zo dat het handig is als je je geeft aan de persooon waarvan jij echt eerlijk vind dat hij de moeite waard is…en dat kan volgens mij alleen maar zijn vanwege het contact dat je met iemand hebt..kan me niet voorstellen dat uiterlijk en status een soort van liefde rechtvaardigt..waar zijn we soms toch mee bezig met allerlei opgedrongen standpunten…en dan heb ik het niet over het gegeven dat je maar verliefd moet worden op mislukkingen die zichzelf niet respecteren..nee…dan gaat het over de verbinding die je legt met zelfverzekerde operechte mensen die zelf ook een verbinding willen leggen…Love comes both ways..what

 4. hoi daar
  ook mij klinkt dit heel bekend in de oren. Mijn vriend ging zich plotseling heel raar gedragen, ruzie zoeken om niets en het hoge woord kwam eruit. Hij moest veel werken vanzichzelf en heeft eigenlijk geen tijd meer om een relatie te hebben. Hij vind dat ie dan kan liggen en hangen zoals ie zelf wil????Oftewel hij kan ’s avonds geen pap meer zeggen.

  Ik snap er ook niets van hoor. Maar denk dat het een manier is om emoties niet onder ogen te heven zien. Zo’n man stort zich dan op zijn werk en daar moet alles dan voor wijken. Nou ik heb hem gisteren even gezien en hij zag er heel beroerd uit. Moe en verdrietig. Het is een soort houvast voor een man, zijn werk.
  Ik had het zelf uitgemaakt, omdat ik de ruzies helemaal zat ben, maar miste hem enorm. Hij blijkt mij ook te missen en het komt misschien wel weer goed tussen ons. Ik probeer hem de ruimte te geven die hij nodig heeft, maar dat houdt wel in dat ik dus nu met de kerstdagen alleen thuis zit. Soms ben ik ook gewoon de kluts kwijt hoor. Met dat verschil in behoeftes van mannen en vrouwen. Ik ga maar voor die twee (k) dagen niet meer mijn hele relatie op het spel zetten, het is eigenlijk al vier jaar met kerst een bende. Dus nou weet ik het wel. Kerst en vriend gaan niet samen!

 5. Als die jongen echt om je geeft zal hij het niet uitmaken ookal heeft hij het druk!
  Misschien houd hij nog wel van je maar niet genoeg denk ik…
  Misschien is het beter om geen contact meer met hem moet zoeken en laten merken dat je zonder hem kan!
  Misschien dat hij je dan gaat missen en spijt gaat krijgen
  Maar ik denk dat je hem zelf wel moet proberen los te laten, verder gaan met je leven…
  Veel suc-6!

 6. 2 jaar geleden ontmoette ik mijn ventje. Ik was zo smoorverliefd. Hij was de persoon waar ik mijn verdere leven wilde mee delen.
  Nu: we verkeren nog steeds maar hij is niet meer die persoon waar ik mijn verdere leven mee wil leven, toch niet hoe onze relatie is.

  icon_cry.gif
  Ik heb alles gegeven voor deze relatie. Voor mij was deze relatie het waard.
  Ik krijg leugens, geheimen en messen in mijn rug.

  Ik begrijp het niet. Heb ik dan nooit iets betekend?

  Het gaat niet alleen om emotionele pijn maar ook lichamelijk. Ik vroeg hem ooit of ik eens naar zijn cd’s en videos mocht kijken. Resultaat: hij heeft me van de trap getrokken opdat ik niet in zijn kamer zou gaan kijken. Ik heb veel pijn gehad in mijn rug, ik kon niet meer gaan werken.

  En toch wil ik hem niet verliezen

  1. Ik herken dit verhaal wel…

   In mijn vorige relatie gaf ik ook alles en ik kreeg niets terug, zelfs geen aandacht en als ik bij hem was, moest ik nog weg, dus tja…

   Na 11 maanden heb ik het afgekapt, had constant ruzie met hem en ik kon er niet meer tegen… Ben blij dat ik het heb gedaan, want ik kon veel beter krijgen….

   Kap het ook af, omdat ik lees dat hij de baas over je speelt, welke eikel sleurt zijn vriendin de trap af?! Dat vind ik wel zo…. icon_evil.gif Ik kan er niet tegen… En natuurlijk ben je nog gek op hem, kan ik me nog wel voorstellen ook…. Misschien zeggen anderen van niet, maar die hebben het ook niet meegemaakt. Probeer om je eigen leven op te pakken, dus dat betekend: Stoppen met de relatie en begin overnieuw, eerst in je eentje en als je weer verliefd word op een andere jongen, dan met die jongen…. Het is echt het beste…

   Succes

 7. Ik heb drie maandjes iemand gehad. Hij had het uitgemaakt door twijfels. Hij vond het zelf best erg. Nu ist het twee maanden uit ondertussen. In het begin konden we nog goed overweg maar dat is ineens omgeslaan langs zijn kant.

  Hij geeft me wel een kus op de wang als hij me ziet maar dat is het dan ook. Als zijn vrienden met mij omgaan zegt hij dat hij dit totaal niet erg vindt, zolang hij er maar niet moet bij zijn. Nu was er ruzie van gekomen overlaatst. Hij zegt tegen mij geen woord erover, maar tegen zijn vrienden zit hij te zeggen dat zij mij niet echt kennen. Ik zou me anders voordoen dan ik ben, een kant hebben die zij niet zien. IK zou drinken om over hem te geraken, ik zou hem half besprin,gen als ik hem zie….kortom leugens tot en met.

  Zij weten dit en confronteren hem ermee dat ze hem niet geloven. Een hele steun uiteraard, maar toch voel ik me er rot bij dat hij zo liegt over mij en het nog zelf gelooft ook nog. Ik had het enkel goed met hem voor, en wou zelfs nog vrienden zijn na verloop van tijd…Ik weet nu niet goed hoe ik moet omgaan met zijn leugens, doen of mijn neus bloedt of hem confronteren of ontwijken

  1. waarscheinlijk is je ex eigenlijk nog best heel erg verdrietig dat het uit is, en het op deze manier wil verwerken… misschien moet je hem gewoon een tijdje een beetje negeren. alsof hij iemand van je werk/school is die je verder niet kent ofzo, alleen van gezicht, mar verder niet. je zegt dus gewoon ‘hoi’ tege hem, maar verder geen contact zoeken. hopelijk keert hij dan vanzelf weer bij… als hij toch niet bijkeert moet je een keer met hem gaan praten, waarscheinlijk vind hij dit moeilijk, en jij miss ook wel, maar toch is praten nog altijd het beste… als hij dan alsnog liegt over je moet je maar bedenken dat hij nog erg verdrietig is over dat t uit is tusse jullie, en hem voor lucht verklaren… hij zal vanzelf wel weer bij trekken…

   liefs, ann

   1. helemaal met anna eens en misschien is die ook wel een klein beetje jaloers omdat hij merk dat je er beter mee kan omgaan dat het uit is dan hij net zoals anna zij hij is er misschien nog niet over heen
    groetjes boogschutter

 8. hey allemaal,

  jullie zullen wel denken,mike je neemt van de 1 na de ander met een meisje.

  maargoed mijn verhaal

  ik ben dus afgelopen vrijdag weer gedumpt.
  ik laat niemand merken dat ik er moeite mee heb, maar dat heb ik dus wel.

  iedereen dumpt me, of het nou wel of geen goeie reden heeft.

  maar dit keer ben ik er goed mee omgegaan dankzij mijn terapie. ik heb mezelf niks aangedaan. dat is echt een pluspunt.

  alleen nu voel ik me net een vuilniszak:

  je neemt ze
  je gebruikt ze
  en je dumpt ze.

  en toch stel ik mezelf deze vraag weer:
  wat er in hemelsnaam mis met mij? waarom krijg ik het niet voor elkaar dat er meiden achter me aanzitten?

  of waarom is het zo moeilijk een meisje te vinden die wilt zoenen? ik ben niet super lelijk en ik ben best aardig,dus wat is er mis?…

  willen jullie plies reageren?

  1. Heey..

   tjaa ik snap het hellemaal.. ik zit zelf ook in de zelfde situatie.. wat je er aan kunt doen.. is positief over je zelf blijven denke ondanks dat je dan vaak gedumpt word!, je moet je zelf mooi voelen! echt en proberen er een stap overheen te zetten en verder gaan,,

   ik kan geen antwoord op je vraag geven.. ik loopt zelf met dezelfde vraag rond.. je moet het maar zo bekijke jouw ware loopt hier nog ergens rond.. en die meisjes die jouw gedumpt hebbe paste misschien niet hellemaal goed bij jouw en nou net dat meisje wel.. je moet haar alleen nog vinde… en dat is de kunst…

   blijf positief over je zelf!, zo kom je overtuigend over.. en gaan meiden eerder op je af.. dan dat je ergens in een hoekje staat..

   Succes!..

  2. heej mike,

   nee hoor, eiglijk denk ik helemaal niet zo over je.. wat meisje 17 ook al zei, zelfvertrouwen helpt echt! heb dr nie meer zoveel aan toe te voege…
   maar je hebt toch wel met ismay gezoend? zo kwam je over naar mijn idee.. maar dat sommige meisjes niet met je willen zoenen ligt niet aan jou hoor!
   miss zijn ze er gwoon nog niet aan toe, of willen ze ook dat bewaren voor hun verloofde? zijn allemaal dingen die zouden kunne..

   en de ware kom je echt nog wel tege hoor!

   liefs, amaris

 9. zal eerst even uitleggen waarom ze volgens mij zo boos is, dan is et wat beter te begrijpen voor iedereen.

  haar lievelingsoom was overleden, en net deze week zou zij besluiten of ze nog bij mij wilde blijven. ze besloot toen om bij me te blijven, maar zocht helemaal geen steun bij mij. Als ik bij der was wilde ze er niet over praten(wat ik respecteerde). Ik ben toen meegegaan naar de begrafenis van die oom(was mijn 1e begrafenis ooit) en was toen erg zenuwachtig en zelfs verdrietig(kende die man helemaal niet zo goed, maar wat ik van em kende was echt top)
  daarna werden we allemaal uitgenodigd voor een broodmaaltijd. en tijdens die broodmaaltijd liet ze me echt helemaal links liggen.(ik had ook behoefte om er ook maar even met der over te praten om et te verwerken) en steeds als ik aan een tafel bij haar ging zitten, ging ze weer weg. Ik werdt hier dus een beetje boos(naja meer erg verdrietig en beetje wanhopig. tging immers al slecht in de relatie) om, en vroeg haar wat meer aandacht aan mij te geven(op deze manier gezegd(omdat ik beetje boos was) en dus helemaal niet zo bedoeld, ik wilde alleen een beetje met der praten)

  toen is de relatie dus een paar dagen later toch overgegaan( mede vanwege dit, maar dat vertelde ze me pas veel & veel later)
  we hebben toen nog gewoon een week of 2 contact gehad. elkaar gewoon gezien. veel gepraat. Maar ik merkte eigenlijk helemaal geen reactie bij haar, dat ze te jammer vond ofzow.
  toen heb ik gezegt dat ik even een tijdje geen contact wilde hebben, dat ik et wat beter op orde kon krijgen. en zij stemde hier eigenlijk meteen mee in. Toen een paar dagen later nam ik weer contact op via email.(ik miste haar, wilde der gewoon spreken) en toen kreeg ik een antwoord dat ik haar niet meer bij haar afkorting mocht noemen. en dat ze geen contact meer wenste.

  int begin zei ze dat ze dat prettiger vond. toen kwam als reden dat ze zich niet op de vingers gekeken wilde voelen. en pas een paar maanden later kwam eruit dat et dus was omdat ik boos op haar was tijdens de broodmaaltijd.
  zij weet dus niet dat ik me daar eigenlijk sinds ik haar vertelde dat ze me wat meer aandacht moest geven, verschrikkelijk schuldig om gevoeld heb.

  nu hebben we nogsteeds geen contact(ik praat weles met haar nichtje, dat was et eigenlijk)(kvind et eigenlijk ook wel best zo) maar nu zei vandaag haar zusje iets (dat ik kinderachtig was, omdat in mijn msn stond dat ik shrek leuk vond)

  toen zei ik: is je zus opgehouden met commentaar te geven over wat ik kijk, begin jij.

  zei ze dat haar zus mij niet meer in der msn had, en kzei dat ik dat ook wist en ik haar ook niemeer.
  toen vroeg ik haar dus mij nietmeer te contacten omdat ze sinds ik en haar zus uit elkaar waren, ze zo raar deed tegen mij.

  toen zei ze dat dit me eigen schuld was. en toen ik zei dat ik niet alleen schuldig was aan dat et uit was, dat dit wel et geval was, en dat ik wel wist waarom.

  reden dat ik dit schrijf is dat ik soms best wel twijfel of ik haar moet vertellen wat ik toen echt voelde. En ik et ook best jammer vind dat nu dus ook haar halve familie boos op mij is.

  kan iemand mij advies geven, of kan ik et gewoon beter laten rusten, en er niemeer aan denken?

  1. Ik vrees dat normaal contact er niet in zit en dat alles wat je toch in die richting onderneemt de boel alleen maar erger maakt.
   Ik geloof ook niet dat ze het puur en alleen om die maaltijd heeft uitgemaakt. Jouw reactie was misschien niet ideaal, maar zij heeft ook niet al te sympathiek op jou gereageerd. Daarbij is het gewoon te weinig reden om een relatie te beeindigen. Je wordt misschien een keer boos op elkaar, het knalt een keer en dan maak je het weer goed en dat is het.
   Als het er jou puur om gaat dat je reactie van toen je dwars zat en dat je dat graag wil uitleggen, misschien je excuses aanbieden, dan zou je haar een brief kunnen schrijven. Daarin kan je alles rustig uitleggen. Misschien neemt ze contact met je op en misschien wordt ze juist alleen maar kwaad. Maar zelfs als dat laatste het geval is, dan valt jou niets te verwijten en ligt het echt aan haar. Dus dan hoef je je zelf niet schuldig te voelen!

 10. Beste Lezers.

  Ik zou beginnen met het verhaal van vooraf te vertellen waardoor het probleem van beide kanten misschien duidelijk is.
  Ongeveer 12 jaar geleden ben ik gaan samen wonen met toen nog mijn vriendin, ik ben altijd erg verliefd op haar geweest en had toen al een groot probleem.
  Ik was al een tijdje gok verslaafd, ik heb in die tijd alleen gespeeld met mijn eigen geld en geen schulden gemaakt, maar ik had ook geen spaargeld.
  Mijn vriendin daarin tegen had altijd goed gespaard en had een aardige bank rekening.
  In die tijd ben ik altijd bang geweest om haar te vertellen over mijn gok verslaving, dit uit angst haar te verliezen.

  Toen we samen een koopwoning gekocht hadden en gingen kijken, moet ik haar vertellen over mijn verslaving en dat ik geen eigen geld had.
  Zij vond dit verschrikkelijk maar is toch bij mij gebleven.
  Tussen die tijd en ons trouwen heb ik diverse keren tevergeefs geprobeerd op eigen kracht te stoppen met gokken.

  Het was pas na de geboorte van onze eerste dochter toen ik weer een keer thuis kwam zonder geld, dat mijn vrouw dit bekent maakte aan haar en mijn ouders.
  Ik heb toen voor de eerste keer mijn koffers gepakt en ben toen weggegaan naar mijn ouders en hun zelf het verhaal verteld.

  De volgende morgen kwam zij met haar vader om mij te zeggen dat het nog niet voorbij was, maar ik moest wel therapie volgen om van het gokken af te komen.
  Ik ben toen samen met mijn vrouw en mijn ouders naar de AGOG geweest, om ons daar op te geven voor de therapie.
  Ik zou niet alles vertellen hoe de therapie werkt, maar het komt hierop neer dat je alles wat geld aangaat moet overdragen aan je partner.
  Je krijgt dan zakgeld en alles wat je koopt moet je kunnen verantwoorden doormiddel van bonnetjes.
  Gelukkig heb ik deze therapie goed doorlopen en ben nu bijna 8jaar gokvrij.
  Ik ben in het begin van mijn therapie van baan veranderd en kreeg een goede, maar wel een drukke baan.

  In de loop van de jaren heb ik een heleboel goed kunnen maken op financieel gebied, we hadden weer een aardige spaarrekening en konden 2 tot 3 keer per jaar op vakantie.
  Mijn vrouw had alle vertrouwen weer in mij en ik had weer een pinpas en creditcard.
  In mijn ogen waren alle problemen van de baan, en konden we leven zoals elk ander normaal gezin.
  Zo besloten we ook op een bepaald moment, om te gaan proberen een tweede kind te krijgen.
  Mijn vrouw was toen al 38jaar en dan is het beter om een vruchtwaterpunctie te doen om te kijk of alles goed was met de baby.

  De tijd tussen de punctie en de uitslag was een spannende tijd en we hebben in die tijd ook een heleboel met elkaar gesproken.
  Gelukkig kwam de uitslag en alles was goed met de baby, en in mei hadden wij het tweede meisje.
  Geen mens kan beschrijven hoe blij ik was dat we nu een gezond en tevreden gezin hadden zonder problemen.

  Maar algauw bleek dat de baby last had van diaree en meerdere malen per dag van onder tot boven onder de poep zat, ook huilde ze erg veel, het geluk was dat de baby geen gewicht verloor.
  De dokter hield het dan ook op dat dit in de loop van de tijd wel overging.
  Het grote nadeel was dat de baby mijn vrouw wakker hield en overdag ook veel tijd aan de baby moest schenken en aan de andere kleine.
  O,ja ik werk in de telecommunicatie.

  De baby is geboren het jaar na de 11 september, na deze tijd is de wereld voor de telecommunicatie erg slecht geworden.
  Bij mij op de zaak moesten als gevolg 40 mensen op straat en was de toekomst voor de rest onzeker.
  In juni hebben wij toen een topcontract gekregen dat bij ons alle mensen aan het werk konden houden, maar dit hield wel in dat we lange dagen moesten maken.
  In deze tijd heeft mijn vrouw mij een keer s avonds gebeld dat ze het niet meer aan kon en of ik niet een paar dagen vrij kon nemen.

  Ik heb haar toen gezegd dat dit niet ging en dat ze hier maar flink moest zijn en het zo goed als mogelijk moest oplossen. Ik heb een paar nachten voor de kleine gezorgd zodat ze wat kon bijslapen.
  Na die tijd heb ik nog weinig klagen over dit gehoord en dacht dat ze zich zelf hier in berust had.
  Mijn vrouw is in haar leven erg beschermd opgegroeid meer verwend, haar vader deed heel veel voor haar.

  Voordat we samen waren is zij bijna altijd alleen geweest en heeft dan ook altijd kunnen gaan en staan waar ze wilde. Later in ons huwelijk mocht zij van mij alles doen wat ze maar wilde, mits ik maar thuis was van mijn werk.
  Wat wel wat moeilijk was omdat ik nooit wist hoe laat ik thuis was, en zij dan ook moeilijk afspraken kon maken met vriendinnen.

  Als zij een afspraak had moest zij altijd een slag om de arm houden, en eventueel oppas regelen.
  Vaak was ik net optijd thuis. Zij belde de oppas weer om af te zeggen, en hadden we hier vaak worden over.

  s Avonds was ik bijna nooit thuis met het avondeten en moest zij de kinderen eten geven, vaak heeft ze gevraagd of ik niet eerder thuis kon zijn om haar te helpen.
  Als ik dan thuis kwam rond 19:00 ging ik eerst de kinderen naar bed brengen en daarna eten.
  Als ik hiermee klaar was pakte ik de computer en ging de rest van mijn werk doen, mijn mail lezen en de documentatie van de dag afmaken.

  In het begin zij ze hier niets over maar al gauw kwamen hier al de eerste woorden wisselingen over.
  Ik had altijd als argument dat dit een deel van mijn werk was en dat ik gewoon door betaald kreeg.
  Ik geen hekel aan mijn werk en vond ik het leuk om te doen, zij keek graag televisie en ik vond dat ik in die tijd wel kon werken.

  Op een gegeven moment ging ik steeds meer werk doen, ook werk van een ander.
  Eigenlijk was het hoe meer zij zeurde hoe meer ik ging werken.
  Nu zie ik pas in dat ik gewoon in mijn werk aan het vluchten was om de discussies uit de weg te gaan.
  De laatste twee jaar ben ik via via aan een computerspelletje op het internet gekomen wat ik erg leuk vond.

  Meestal speelde ik dit even na mijn werk s avond.
  Na een tijdje vond zij dat ik het spelletje minder moest gaan spelen, en kwam met de restrictie dat ik alleen maar op dinsdag en zondagavond mocht spelen.
  Eerst ben ik daar fel tegenin gegaan, dit omdat in ons huwelijk, altijd al dingen heeft proberen te ontnemen.

  Ik ga n keer in het jaar vissen en n keer per jaar naar de computerbeurs, elke keer als het zover is heeft ze wel een rede dat ik niet kan gaan.
  Hierover hebben wij dan altijd een grote ruzie, maar aan het einde ga ik toch.
  Tijdens onze ruzies kan het altijd aardig fel zijn, deze felheid noemt ze dan ook gokkers gedrag.
  Gokkers gedrag is een woord dat ze overgehouden heeft aan de therapie, dit is de boosheid waarmee gokker zijn recht probeert te halen zeggen ze.
  Ik zie het altijd meer als een reactie van mij bij onmacht.
  Ik ben in mijn afkick tijd 1 keer erg boos geweest, dit omdat zij een keer een barbecue wilde hebben met zn tween.

  Ze had hier 2 worstje en 2 sateetjes voor gehaald, in mijn ogen was dat niet genoeg en toen ik daar wat van zei, zei ze dat ik zelf maar meer moest halen, wetend dat ik geen geld had.
  Hier heb ik mij toen erg boos over gemaakt, later heeft ze dit op therapie verteld.
  Hier hebben ze haar toen verteld dat dit gokkers gedrag was, en dat alle gokkers af en toe zo boos zijn.
  Zelf vind ik het boosheid uit onmacht, ze weten dat je er niets aan kan doen en dat ze op dat moment je leven beheersen.

  Ik ben al die tijd gewoon doorgegaan met het spelen van dit spelletje wat zij nooit leuk heeft gevonden en dit ook regelmatig liet weten.
  Af en toe hadden we hier een fikse ruzie over, en werd er een tijdje niets gezegd.
  Twee keer heb ik na een ruzie mijn koffers gepakt en ben naar mijn ouders gegaan.
  De dag nadat ik weggegaan was belde we meestal weer op en spraken dan weer met elkaar.
  Het bleek dat ze bang was dat het voor mij weer een nieuwe verslaving werd, mede omdat ik weer dat gokkers gedragtoonde.

  Ik heb haar elke keer weer gezegd dat het spelletje voor mij niet meer was dan een afleiding na een dag hard werken en een leuke bezigheid.
  Ik had er toch ook geen probleem mee dat zij elke avond televisie keek, dat is iets wat ik niet leuk vindt.
  Op een gegeven moment kregen we steeds meer ruzie over het werk en het spelletje, en ik ging merken dat dit begon door te werken op de kinderen.
  Na een ruzie hebben we toen besloten om samen in relatietherapie te gaan om te kijken of er nog wat te redden was.
  Toen we een afspraak gingen maken, moest ik voor mijn werk vaak naar het buitenland wat het maken van een afspraak moeilijk maakte.
  Na een maand of 3 hadden we eindelijk een afspraak gemaakt en gingen voor een intake gesprek.
  Na het intake gesprek hebben we een afspraak gemaakt voor verdere sessies, en hadden beide het gevoel wat eraan te doen.
  In de weken tussen de afspraken hadden we zoveel ruzies gehad en onenigheid dat ik 2 weken voor het gesprek mijn vrouw gezegd heb dat ik alleen nog naar therapie ging om te zeggen dat we uitelkaar gaan.
  Samen zijn we toen naar de therapie gegaan en heb ik ze verteld dat er in de tussen tijd zoveel gebeurt was dat ik niet verder wilde gaan.
  De therapeuten vonden het jammer maar ze konden er niets meer aan doen.
  We zijn toen naar huis gegaan en hebben het de volgende dag aan de kinderen verteld.
  Ik zelf was er helemaal kapot van en huilde mijn ogen eruit, mijn vrouw huilde niet en was meer in een shock toestand.
  Nadat we het de kinderen verteld kwam een vriend thuis waar ik nog een tijd mee gesproken heb. Wij zijn gelovig en hij probeerde mij ook uit dat oogpunt om te praten.
  Na het gesprek met hem had ik twijfel, of ik wel de juiste beslissing genomen had.
  Maar toen ik bij mijn vrouw kwam vroeg ze wat ik deed, en ze zei toen als je wil blijven moet je een heleboel veranderen.

  Dit schoot bij mij gelijk in het verkeerde keel gat, want in mijn ogen moesten we beide veranderen.
  Ik heb toen al mijn kleren gepakt en afscheid van mijn kinderen genomen.
  Met pijn in mijn hart ben ik in de auto gestapt en ben weggereden, in de spiegel zie ik nog altijd mijn oudste dochter zwaaien. Nu ik dit schrijf springen de tranen weer in mijn ogen.
  Na een week over alles na te denken vond ik dat ik de verkeerde beslissing genomen heb en heb haar een mail gestuurd hoe ik er overdacht en of zij dit ook wilde proberen, ook heb ik een afspraak gemaakt mee de relatietherapeut.

  Ze heeft mij laten weten dat ze het niet wist en dat ze eerst een tijdje rust nodig had.
  In de tussen tijd heb ik therapie gevolgd en kwam er steeds meer achter dat ik haar miste en hoeveel ik nog van haar hield. Ook heb ik een aantal zaken geregeld waar van ik wist dat ze er problemen mee had.
  Op mijn werk heb ik doorgegeven dat ik in het vervolg optijd thuis wil zijn, dat ik s avonds niet meer dan mijn eigen werk doe en dat ook beperkt en dat ik geen storingsdienst meer wil doen.
  Met al deze dingen zijn ze op de zaak akkoord gegaan.

  Op een gegeven moment hebben haar en mijn therapeut een afspraak gemaakt voor een gezamenlijk gesprek en ik heb haar toen een aantal dingen verteld.
  De zaken zoals mijn werk en ook dat ik geen computerspelletjes meer zou spelen als ik weer thuis was, dit om haar te overtuigen dat ik niet verslaafd ben aan het spelletje.
  Ook dat we nog samen therapie blijven volgen.

  Mijn vrouw vertelde dat ze het allemaal niet wist en dat ze meer tijd nodig had om na te denken, ook wilde ze niet hebben dat ik smsje en mailtjes stuurde.
  Ik heb haar verteld dat ik soms een smsje of mailtje stuurde om dingen door te geven over de kinderen en ook om te laten weten dat ik nog steeds van haar hou.
  Zij vond elke keer als ze iets van mij hoorde een confrontatie en vond het alleen maar nodig om mij te zien als ik de kinderen kwam halen en wegbrengen.
  Naarmate de tijd doorgaat wordt ze steeds harder en geeft altijd hetzelfde antwoord als ik vraag hoe het er voorstaat, ik weet het niet en jij wilde toch weg.

  Ik heb haar een paar keer gezegd dat ik dat weet en dat ik weggegaan ben omdat ik rust bij haar en de kinderen wilde brengen, en dat ik daar later spijt van heb gehad.
  Ook heb ik haar uit gelegd, dat als we toen doorgegaan waren met therapie als anders geweest was maar niet goed.
  We hadden een paar afspraken gemaakt over iets minder werken en spelletjes spelen, en zij was dan op dat moment een beetje blij geweest.

  Een avondje per week optijd thuis, een uurtje per week minder spelen.
  Echter had er het dan na een tijdje weer mis gegaan, als ik een keer te laat thuis was gekomen of het spelletje een keer iets langer had doorgespeeld.
  Nu heb ik alles grondig aangepakt en ben in 6 maanden tijd 3 keer na 17:30 thuis gekomen ondanks ik door heel Nederland werk.
  Dit had nooit gebeurd als het niet zo gelopen had zoals nu.
  Toen we 3 maanden uitelkaar waren hebben we een keer gesproken over de vakantie, deze was al geboekt en betaald.

  Samen hebben we besloten om voor de kinderen en om het samen te proberen besloten om te gaan. De volgende dag(mijn verjaardag) vertelde ze mij dat ze het toch niet aandurfde en niet ging.
  Ik heb toen gezegd dat zij alleen moest gaan met haar tante omdat zij en de kinderen dit toch nodig hadden.

  Zelf was ik hier erg van streek van en ben ook een week naar huis gestuurd door mijn baas.
  Een paar weken na haar vakantie hebben we weer een keer gesproken over samen komen, toen zijn we het er over eens geworden om eerst een keer wat te gaan eten samen.
  De volgende dag belde ze weer op om te vertellen dat ze weer twijfelde, ik heb haar toen gezegd dat ze er wel 100% achter moest staan anders had het geen zin.
  Ik heb gezegd dat ze het eerst maar een keer goed moest overdenken.
  Twee dagen later heeft ze mij toen gebeld, ze had met de dominee gesproken en stond er nu helemaal achter.
  We hebben toen een afspraak gemaakt voor de week daarop.
  De dag na het gesprek heb ik de kinderen op gehaald en ze was die morgen niet te genieten, even als de dag dat ik ze terug kwam brengen.
  De woensdag voor de afspraak moest de jongste voor de eerste keer zwemmen en ik wilde daar graag bij zijn. Ik ben die morgen extra vroeg begonnen om optijd te kunnen zijn, omdat ik niet wist hoelaat het zwemmen was heb ik een smsje gestuurd waarna ik netjes antwoord terug kreeg.
  Ik heb toen nog een smsje gestuurd dat ik er optijd zou zijn.
  Toen ik bij het zwembad aan kwam, kwam zij ook net aanrijden.
  De kinderen waren erg blij en rende op mij af, zij had echter een gezicht als of het tien dagen stormde.
  Het bleek dat ze mij een smsje had gestuurd dat ik niet mocht komen, ik heb deze niet gekregen omdat ik vaak op locatie zit waar geen ontvangst is.

  Ik was natuurlijk boos en zei dat het toch niet meer dan normaal was dat je op de eerste zwemles van je dochter komt, maar als je er zo overdenkt ga ik wel weer.
  Ik draaide mij om en liep weg, natuurlijk begonnen de kinderen te huilen.
  Ze riep mij terug en zei dat ik dan maar voor de kinderen moest blijven, wat ik dan ook gedaan heb.
  Na de zwemles heb ik haar gezegd dat ze onze afspraak maar eerst goed moest overleggen met haar therapeut of ze berhaupt wel uit eten wil.

  Later bleek ook dat ze hier weer niet achterstond en is het etentje niet doorgegaan.
  Vanaf deze tijd is de verwijdering eigenlijk steeds groter geworden.
  Veel zaken worden door haar aangepakt om mij te laten weten dat we niet bijelkaar zijn en elke keer het zelfde van jij ging toch weg.Ik woon nu al 6 maanden bij mij ouders thuis en het wordt voor mij dan ook steeds moeilijker, ik ben 42 jaar.
  Bij mijn ouders woont ook nog steeds mijn broer van 44jaar, jullie begrijpen dat dit voor mij niet de ideale situatie is.

  Dit kost mij elke dag veel energie, om mijzelf aan te passen.
  Ik had na 5 maanden besloten om iets voor mijzelf te zoeken, en had gehoord van een project in het dorp bij ons.
  Ik heb toen een eigen bankrekening genomen en mijn salaris daarop laten storten door de zaak. Elke maand maak ik de helft over op de rekening van mijn vrouw.
  Ik haar mijn creditcard en pasjes terug gegeven, hierover was ze erg boos en begreep niet waarom ik dit had gedaan.
  Ik heb haar verteld van het project, ze begreep het niet aan de ene kant wilde ik naar huis en doe je zoiets.

  Ik heb haar uitgelegd dat zij elke keer niet wist wat ze wilde, en dat ik niet eerder naar huis kon komen totdat we er beide achter stonden.
  Natuurlijk kwam ze weer met het zelfde als altijd jij wilde toch weg dus moet je ook maar wachten.
  Ik heb haar nog een keer uitgelegd dat ik niet langer bij mijn ouders kon en wilde blijven, en ben toen weggegaan. Waar over ze nog boos is, later bleek dat ze meer boos was dat ze nu met minder geld moest uitkomen dan anders.

  Ze had in de tijd dat ik weg was altijd mijn volle salaris en dat van haar tot haar beschikking, daarbij geen last van mij thuis dus wat wil je nog meer.
  Ik ben toen naar de woningbouw geweest om over dat project te praten, maar het bleek dat ik hier niet voor in aanmerking kwam omdat ik kinderen had die om de week kwamen.
  Dit project was alleen maar voor mensen zonder kinderen en daar konden ze niet van afwijken.
  Nu begonnen mijn problemen pas echt, ik kon niet naar huis, had geen nieuwe woning en wilde ook niet bij mijn ouders blijven.

  Ik heb nog een keer met haar gesproken en gevraagd wat ze nu wilde, ik heb haar alles uitgelegd maar ze heeft geen zin om actie te ondernemen. Ze zegt dat ze geen vertrouwen meer in mij heeft en dat het touwtje gebroken is.
  Ik heb haar uitgelegd dat ik haar vertrouwen alleen terug kan winnen als we bijelkaar zijn, vertrouwen krijg je pas terug als je verbetering ziet bij de ander.
  Voor mij geldt hetzelfde, ik moet ook weer vertrouwen in haar krijgen.
  Ik van haar nooit gehoord wat zij wil veranderen aan zichzelf, maar ik hoop dat ze veranderd als ze ziet dat ik veranderd ben.

  Nu heb ik haar verteld dat voor mij geen andere optie overblijft dan te gaan scheiden.
  Dit omdat als we gescheiden zijn ik in aanmerking kan komen voor een huurhuis of dat de overwaarde van het huis vrij komt, waarmee ik een nieuwe woning kan kopen.
  Eerst was ze het er niet mee eens, toen liet ze weten dat we maar moesten scheiden.
  Ik heb haar gevraagd hoe ze nu ineens wel een beslissing kon nemen, ze zei dat ik haar geen andere keuze overliet.

  Bijelkaar komen was geen optie meer dus moest het maar scheiden worden.
  Dit is nu 3 weken geleden besloten en zij wilde een mediation advocaat bellen om de zaken te regelen.
  Twee weken had ik hier niets over gehoord, toen ik ging vragen hoe het er mee stond zij ze dat ze nog geen tijd hiervoor had gehad.
  Toen ik zei dat ik wel wilde bellen werd ze boos en zei dat zij dit regelde.
  Een paar dagen later had ze nog niet gebeld omdat het nu blijkt dat dit door onze nieuwe verzekering betaald word, en dan ook eerst daar moet worden na gevraagd en aangemeld worden.
  In de tussen tijd heb ik haar een brief gestuurd met een lijst van alle spullen die verdeeld moeten worden.

  Hier was ze ook erg boos over, en zei dat alle spullen er op stonden die we hadden.
  Ze had gedacht dat als we uitelkaar gingen ik alle spullen zo zou achterlaten, ze had dit gedacht omdat ik nog van haar hield.
  Ik heb haar verteld dat ik ook nog steeds een heleboel van haar hield, maar dat ik ook verder moet en dat zij diegene was die niet verder wilde met de relatie.
  Sindsdien hebben we niet meer met elkaar gesproken alleen een keer gezien op een concert met vrienden waar zij aan de ene kant stond en ik aan de andere kant.
  We zijn daarna ieder weer weggegaan zonder wat tegen elkaar te zeggen.
  Ik weet dat we de hele avond af en toe naar elkaar gekeken hebben, maar draaide snel weg als we het van elkaar zagen.

  Ik weet dat ik nog steeds een heleboel van haar hou, zij daar in tegen zei eerst dat ze het niet wist en nu dat ze niet meer van mij houdt.
  Zelf denk ik dat ze te boos is om het toe te geven, maar ik kan het mis hebben.
  Nu ik mijn verhaal verteld heb, misschien een beetje van de hak op de tak.
  Weet iemand hoe ik verder moet?

  In mijn hart wil ik niet scheiden van hart, maar ik zou niet meer weten hoe ik haar zover kan krijgen om het opnieuw te proberen. Af en toe denk ik dat het vertragen van haar ook iets is van twijfel, maar het kan ook zijn dat ik mijzelf voor de gek hou en dit is iets is wat ik hoop.
  Als iemand en idee heeft hoe ik dit kan oplossen laat het dan weten.
  Ik hou ontzettend veel van haar en zou haar graag als mijn vrouw houden.

  Groetje en alvast bedankt voor de reacties.

  1. Ik denk de stap naar het zoeken naar een eigen woning alvast een hele goede is.
   Ik kan niet oordelen over wat je vrouw nou precies belemmert om het weer te proberen en/of ze nog wel echt van je houdt maar als het inderdaad zo is dat ze te boos is dan zal ze toch tijd nodig hebben omdat los te kunnen laten.
   Maar daar kan jij haar niet bij helpen.
   Als jij de stap neemt om je leven op te pikken en zonder haar door te gaan zal de realiteit harder bij haar inzinken en zal ze eerder over gaan tot goed nadenken wat ze wil.
   Nu blijven alle opties alleen maar openstaan en jij laat de keuze bij haar, zij gaat de keuze nog niet maken en laat jou daarmee op halt staan.
   Als zij de keuze niet maakt dan moet jij het misschien dan toch maar doen door het leven gewoon op te pakken en zelfstandig verder te gaan.
   Dat hoeft niet meteen te betekenen dat je een scheiding door hoeft te zetten, dat kan elk moment nog maar een eigen woning, bezoekersregeling met de kids etc. maakt het wel meer realiteit. De vraag wel of niet ook daadwerkelijk scheiden volgt dan vanzelf en dan zal er toch een gesprek een keer moeten komen.
   Maar blijven wachten op haar en haar alle ruimte geven gaat niet werken.

   1. Ik weet dat een beknopte versie makkelijker was geweest maar als je de details niet weet is het moeilijk om advies te geven.

    Zer
    Nog bedankt voor je reactie, ik weet dat je gelijk hebt en heb het ook al van meer mensen gehoord! In je hart hoop je altijd op een goede oplossing.
    Ik wacht nu even af of ze een afspraak maakt met een advocaat, als dit te lang duurd ga ik zelf wel bellen.
    Kijken of ze meegaat in de procedure of vroegtijdig afhaakt.
    Dit ook wat mijn therapeut zei.

    Bedankt en ik hou jullie op de hoogte.

Geef een reactie